Babs Schutte schiet de lopers vrijdag weg. (Foto: Linde Dorenbos)

47e editie Singelloop weggeschoten door Babs Schutte

De Leidse Babs Schutte, rapper en sinds kort ook landelijk bekend door haar deelname aan ‘Wie is de Mol’, verricht aanstaande vrijdag het startschot voor de Leidse Singelloop die dan voor de 47e keer wordt gehouden.

Aan de bijna zeven kilometer lange Singelloop langs de zeven Leidse singels doen naar schatting 4.500 tot 5.000 deelnemers mee. De opbrengst gaat naar acht verschillende doelen waaronder de afdeling hematologie van het LUMC en stichting Fietsmaatjes.

Elk jaar wordt de Singelloop door een bekende Leidenaar afgeschoten. Voorgaande jaren hebben onder andere Jochem Myer, Dirk Kuijt en Joop Zoetemelk het startschot gegeven. Deze keer is het de eer aan Babs. Ze is onder andere bekend van haar deelname aan Wie is de Mol en haar optreden bij het popmuziekfestival Noorderslag. Daarnaast heeft ze meerdere singels en drie EP’s op haar naam staan.

Bekende deelnemers
Babs broer, Noah Schutte, rent dit jaar ook mee en heeft de Singelloop al een keer gewonnen als jongste deelnemer. Hij is meermaals Nederlands kampioen hardlopen op de tien kilometer. Daarnaast doen ook Nico Keijser en Duco Krijvenaar mee aan de loop. Deze twee Leidenaars wonnen dit jaar het programma ‘Kamp van Koningsbrugge’. Hierin gingen ze de uitdaging aan om het trainingsprogramma te volgen van de commando’s, de zwaarste militaire groep binnen defensie.

Babs’ Broer, de atleet Noah Schutte, loopt mee met de Singelloop. (Foto: Hielco Kuipers)

Er zijn voor de Singelloop nog startnummers te koop. Deze kosten 6,00 euro en zijn verkrijgbaar bij verschillende adressen in Leiden. Aan de start op vrijdag 12 april kost een startnummer 7,00 euro.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×