(Foto ter illustratie: Chris de Waard)

Leiderdorpse raad unaniem over herplantplicht bomen

De gemeenteraad in Leiderdorp heeft unaniem een voorstel goedgekeurd dat de regels voor het herplanten van bomen aanscherpt. Door het amendement veranderen de regels rond herplanting van een mogelijkheid naar een verplichting. De initiatiefnemers, D66 en PvdA-GroenLinks, zien een dringende noodzaak voor meer bomen in Leiderdorp om de biodiversiteit te verhogen en klimaatadaptatie te verbeteren.

Het unaniem aangenomen amendement zorgt voor duidelijke regels die herplant van bomen na kap waarborgen. “Het belangrijkste hierbij is dat de noodzaak tot herplanting niet vrijblijvend mag zijn”, aldus de gemeenteraad. De afgelopen jaren zijn er veel bomen in Leiderdorp gekapt.

Duwtje
Verantwoordelijk wethouder Gebke van Gaal ziet het voorstel van de gemeenteraad als een duwtje in de rug. In het collegevoorstel was de herplant van bomen wel al opgenomen, maar iets minder verplichtend.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×