Een kabelgoottegel. (Foto: Struyk Verwo Infra)

Pilot met kabelgoottegels in Leiderdorp

Leiderdorp krijgt een pilot met kabelgoottegels. De gemeenteraad heeft unaniem een motie van PvdA-GroenLinks en de LPL aangenomen om het laden van elektrische auto’s vanuit huis mogelijk te maken door de introductie van kabelgoottegels.

Dit initiatief, afgelopen maandag besproken, erkent de toenemende noodzaak voor laadmogelijkheden gezien het groeiende aantal elektrische voertuigen. De kabelgoottegels, die een laadkabel verzonken in het trottoir laten liggen, minimaliseren het struikelgevaar voor voetgangers en faciliteren het laden van elektrische auto’s direct vanuit de particuliere elektriciteitsmeter. Dit is vooral voordelig voor eigenaren met zonnepanelen, die hun eigen opgewekte energie-efficiënt willen gebruiken.

De motie roept het college op om in 2024 kabelgoottegels beschikbaar te stellen en te onderzoeken hoe deze het beste ingezet kunnen worden binnen de gemeente. De wethouder gaat daarmee aan de slag.

PvdA-GroenLinks-raadslid Sarah van Roemburg over de kabelgoottegels. (Foto: FotoFilipo)

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×