MOO-initiatiefneemster Alexandra van Strien bij een 'dolster' en een 'boetster' uit Museum Vlaardingen. (Foto: Louis Smit)

Litho's van Oudheden te koop bij expo van 'ontzamelde objecten'

Nog een dag of tien is het Museum van Ontzamelde Objecten (MOO) in Leiden te bezoeken. Het MOO is een kortlopende verkooptentoonstelling van voorwerpen en kunstwerken uit depots van musea. Zo zijn er litho’s van Egyptische vazen en amforen te koop uit het Rijksmuseum van Oudheden. Ook worden schilderijen, scheepsmodellen, lampen en beelden aangeboden.

Het MOO is een initiatief van MuseumDepotShop. Deze webshop verkoopt objecten die jarenlang door musea en andere instellingen werden opgeslagen en die niet meer passen in het collectiebeleid.

“Met dit tijdelijke fysieke museum willen wij tegemoetkomen aan de wensen van potentiële kopers om de werken eerst te kunnen bekijken voordat ze ze aanschaffen”, zegt Alexandra van Strien, een van de initiatiefnemers. “Een deel van de opbrengst gaat terug naar de collecties van de deelnemende musea waardoor het cultureel erfgoed wordt ondersteund en behouden.”

Naast Uniper
Het MOO bevindt zich bij Art hub in de oude Watergasfabriek aan het Papegaaisbolwerk 20. Dat is naast de energiecentrale van Uniper. Het MOO, dat op 29 maart openging, is nog tot en met zondag 21 april te bezoeken. Publiek is welkom van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

  • De entree van het MOO. (Foto: Louis Smit)
    De entree van het MOO. (Foto: Louis Smit)
  • (Foto: Louis Smit)
    (Foto: Louis Smit)
  • Alexandra van Strien tussen de litho
    Alexandra van Strien tussen de litho's van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. (Foto: Louis Smit)

 

Cultuur Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×