(Foto: Marjolein Altena)

Voorschoten neemt honderdste laadpaal in gebruik

De Voorschotense wethouder Hubert Schokker nam vandaag officieel de honderdste laadpaal in het dorp in gebruik. ‘Een mijlpaal voor de laadpaal”, lacht hij. De gemeente denkt volgend jaar de 150e laadpaal te plaatsen en wil daarna door naar 200.

Wethouder Hubert Schokker in gesprek met Marjolein Altena

“Steeds meer mensen hebben een elektrische auto en als gemeente wil je dat ook faciliteren. Bij een aanvraag kijken we eerst waar de laadpaal geplaatst kan worden. Het liefst natuurlijk zo dicht mogelijk bij de woning. Tegelijkertijd kijken we vanuit de gemeente of dit wel een goede toevoeging is in de straat of wijk. Daarbij letten we op de laadpaaldichtheid in het dorp. Dat doen we op basis van data. Het uitgangspunt is dat er uiteindelijk elke tweehonderd meter een laadpaal komt.”

Leverancier Alfred Pots over de druk op het elektriciteitsnetwerk

Voor wat betreft het elektriciteitsnetwerk zijn er nog geen problemen, volgens Alfred Pots van het bedrijf dat de laadpalen plaatst. “Nog niet nee, maar het begint wel steeds vaker lastiger te worden. Dan moeten er aanpassingen gedaan worden zoals netverzwaring, een nieuw middenspanningshuisje of zekeringwisselingen. Maar dan kunnen de laadpalen ook echt geplaatst worden.” Het einde aan de groei van het aantal laadpalen is voorlopig nog niet in zicht. “In principe kan iedereen een aanvraag doen, er kunnen er nog wel bij”, zegt Pots.

Duurzaamheid Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×