Jack de Vries wordt burgemeester van Maassluis. (Foto: Gemeente Maassluis)

Spindoctor en oud-raadslid Jack de Vries wordt burgemeester

Oud-Leiderdorper Jack de Vries is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Maassluis. Hij volgt daar Gregor Rensen die sinds april vorig jaar waarnemend burgemeester van Maasluis is. Sinds het vertrek van Edo Haan (GroenLinks-PvdA) naar de gemeente Zwijndrecht.

De 55-jarige De Vries was eerder spindoctor van het CDA. Begin deze eeuw was hij ook raadslid in Leiderdorp. Momenteel werkt hij bij een communicatieadviesbureau.

Op de vacature voor burgemeester van Maassluis reageerden 22 sollicitanten. “Maassluis zoekt een enthousiaste, authentieke en dienstbare burgemeester die betrokken is bij de inwoners van Maassluis. De Vries past in dit plaatje”, zegt voorzitter Dick Snoeck van de vertrouwenscommissie in Maassluis.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. Hij draagt de kandidaat voor bij de minister van Binnenlandse Zaken. Als die de voordracht overneemt volgt de benoeming door de Koning. De Vries kan dan begin juni aan de slag in Maassluis.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×