Leidse man gedood in Rijnsburg
(Foto: Regio15)

Buurt in angst omdat moordverdachte in straat woont

Als het aan een woningcorporatie ligt, moet een vrouw van 50 haar huis in Rijnsburg uit. Ze wordt namelijk verdacht van het doden van haar man. Weliswaar zit de verdachte in de gevangenis, maar buurtbewoners vinden het maar niks dat het huurhuis nog steeds op haar naam staat. Woningstichting Dunavie probeert de vrouw via een gang naar de rechter haar huis uit te krijgen.

Een 48-jarige man werd in oktober vorig jaar doodgestoken in een woning in de Petronella van Saxenstraat. Al snel kwam de verdenking op zijn levenspartner te liggen, Najat E (50). Zij belt die ochtend zelf met 112 en wordt gearresteerd. Sindsdien zit ze achter slot en grendel. Aangezien de woning op papier nog steeds door haar wordt gehuurd, is intussen een fikse huurachterstand ontstaan. Niet alleen dat, maar ook het onveilige gevoel van omwonenden maakt dat woningstichting Dunavie het huurcontract wil ontbinden.

Messteek
De vrouw zit vast op verdenking van doodslag. Zij zou de man een keer met een mes in zijn hart hebben gestoken. Haar huis in Rijnsburg is nog niet vrijgegeven door de politie, omdat er later nog een reconstructie van het incident volgt. “Buurtbewoners zijn door de dodelijke steekpartij bang geworden”, zegt een vertegenwoordiger van de woningstichting. “Ik ben geschrokken van de verhalen”, vertelt hij na gesprekken met huurders. “Mensen in de wijk voelen zich onveilig en kinderen zijn angstig.”

Stampij
Al voor het incident maakte de vrouw regelmatig stampij in de buurt. Zo stond ze al eens hard op de deuren van de onderbuurman te bonken, omdat ze dacht dat haar draadloze internetverbinding was gehackt. “Ze maakte veel kabaal en voerde bijvoorbeeld harde telefoongesprekken”, vertelt een andere omwonende aan Omroep West. Het is volgens de woningcorporatie daarom belangrijk dat de vrouw niet meer terugkomt. Aangezien ze in de gevangenis zit, komt ze haar huurcontract niet na. Daarin staat dat voor alle huurders van de corporatie geldt dat zij echt in de woning moeten verblijven en niet elders. Intussen is de huurachterstand tot drieduizend euro opgelopen.

Zelfverdediging
De rechter gaat mee met het verzoek van Dunavie; de vrouw mag uit haar woning worden gezet. Wel is het zo dat het huis pas weer verhuurd mag worden als de reconstructie is afgerond en de politie de woning definitief heeft vrijgegeven. De advocaat van de verdachte is het oneens met het ontbinden van het huurcontract. Hij vindt dat de vrouw een plek moet hebben als ze vrijkomt. Want, zo stelt de advocaat, als de reconstructie is afgerond zal blijken dat ze na een ruzie uit pure zelfverdediging handelde.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio Steekpartij Rijnsburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×