(Foto: Lianne Raat)

Koken zonder Dieren: Tagliatelle met vegan zalm en spinazie

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Lianne: “Voor vandaag staat er een supersnelle lentepasta op het menu: tagliatelle met zalm en spinazie. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij.”

Ingrediënten: voor 2 personen
200 gram (volkoren) tagliatelle
twee vegan zalmmoten
200 gram spinazie
250 gram cherrytomaatjes
250 ml vegan kookroom
twee teentjes knoflook
een citroen
peper

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking.
Bak de zalmmoten in een pan. Zet ze apart als ze voldoende gebakken zijn.
Snijd de knoflook fijn en hak de tomaatjes in vieren. Pers het sap uit de citroen.
Wok de spinazie samen met de knoflook. Voeg de kookroom, de tomaatjes, het citroensap en de peper toe. Als de pasta gaar is roer je deze door de spinazie. Schep de pasta vervolgens op de borden en voeg de in stukjes gesneden zalm toe.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×