Het nieuwe LSVb-bestuur met Ocke Siertsema (tweede van links). (Foto: LVSb)

Leidse student in het nieuwe bestuur van de Landelijke Studentenvakbond

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft zaterdag een nieuw bestuur gekozen. Hierin neemt de Leidse student Ocke Siertsema plaats als vicevoorzitter. Het nieuwe bestuur gaat zich de komende tijd extra inzetten om studeren voor ‘iedereen’ toegankelijk te maken.

Siertsema vraagt zich hardop af of het studentenleven er in de laatste jaren op achteruit is gegaan. “Door de onzekerheid van politieke en maatschappelijke veranderingen is er een gevoel van ongenoegen bij mij ontstaan. Ondanks de herinvoering van de studiebeurs moet er nog steeds worden geleend, een kamer vinden betekent de hoofdprijs betalen, de kwaliteit van het onderwijs dwaalt af en de studiedruk stijgt. In een tijd waarin de wereld aan onze voeten zou moeten liggen, vraag ik me af of het studentenleven van vroeger misschien toch beter was”, zegt zij.

De nieuwe vicevoorzitter studeert Bestuurskunde/Overheidsmanagement Duaal aan De Haagse Hogeschool en woont in Leiden. Als faculteitsraadslid en lid van de centrale studentenraad van het ROC van Twente heeft zij ervaring opgedaan met het vertegenwoordigen van het belang van gelijke kansen voor studenten in diverse onderwijsomgevingen. Ze is vastbesloten zich in te zetten voor het welzijn van studenten.

De rest van het bestuur bestaat uit Abdelkader Karbache (voorzitter), Gijs Grimbergen (secretaris), Boutaina Chami (penningmeester) en Yason Sinout (algemeen bestuurslid).

Het nieuwe bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt door het huidige bestuur. Op 29 juni vindt de officiële beëdiging plaats.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×