Martine Breedveld vertrekt uit de Leiderdorpse politiek. (Foto: Marc Wonnink)

Weer een Leiderdorps raadslid dat stopt: Martine Breedveld (VVD) legt taken neer

VVD-raadslid in Leiderdorp, Martine Breedveld, legt haar taken neer. Dat laat ze weten in haar ontslagbrief aan de burgemeester.  Breedveld is het vierde raadslid dat in kort tijd stopt. Eerder al stopt Mirjam van der Stelt en Medea Hempen van het CDA en Eric Filemon van de Lokale Partij Leiderdorp (LPL).

Volgens Breedveld is het raadslidmaatschap niet goed meer te combineren is met haar ondernemerschap en gezinsleven. Ze werd in 2018 gekozen als raadslid. “Inmiddels, 6 jaar later, weet ik iedereen te vertellen waarom het zo de moeite waard is om als gemeenteraadslid actief te worden in je eigen gemeente. De opgaven voor gemeenten (klein of groot) zijn enorm. Het gaat erom dat iederéén mee kan doen in Leiderdorp”, schrijft ze in haar afscheidsbrief.

Vrouwen
Breedveld sluit af met een oproep. “Ik kies ervoor toch nog een hartenkreet te doen, in het bijzonder gericht aan alle vrouwelijke inwoners van Leiderdorp die misschien best raadslid zouden willen worden, maar twijfelen of ze wel geschikt zijn. De Leiderdorpse raad beschikt op dit moment over een paar uiterst capabele vrouwelijke raadsleden, maar het aantal is wel aan het afnemen. Hoog tijd voor een volgende generatie vrouwen om op te staan en zich te melden bij de lokale politieke partij van hun voorkeur.”

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×