Quinty van der Geest in de radiostudio. (Foto: Robbert Beurse)

Zoeterwoudse zangeres deelt muziekrechten met fans: 'Zowel een goudmijn als fun factor'

Terwijl ze met haar nieuwe single ‘Somewhere in London’ flink aan de weg timmert, bedacht Quinty van der Geest uit Zoeterwoude iets extra’s om muziekcarrière naar een hoger niveau te tillen. Door het verkopen van de rechten op haar liedjes wil ze haar succes delen met haar fans en tegelijkertijd wat extra’s verdienen zodat ze zich verder kan ontwikkelen als zangeres. Van der Geest is een van de eerste artiesten in Nederland die fans op deze manier vraagt om in haar te investeren.

De lokale zangeres kwam op het idee door wereldberoemde artiesten als Katy Perry en Justin Bieber. “Zij doen dit ook, maar ik denk dat je zeker geen ‘grote naam’ hoeft te zijn om op deze manier je carrière een boost te geven”, vertelt ze in het radioprogramma De avond met Robbert.

Ondanks dat Van der Geest toegeeft dat ze er een leuk inkomen uit haalt, gaat het gaat de zangeres niet alleen om het geld. “Het kan best een ‘goudmijn’ worden, maar tegelijk is het heel bijzonder om mijn muziek te delen met fans die zo direct betrokken zijn bij mijn carrière. Het is vooral een grote fun factor.”

Muziekrechten gelden tot zeventig jaar na het overlijden van een artiest. Investeerders in de Zoeterwoudse zangers krijgen naast verwacht rendement ook verschillende cadeautjes en voordelen.

Cultuur Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×