ZZ Leiden lijdt historische thuisnederlaag 52-103 tegen Telenet Giants. (Foto's: Marja van Tilburg)

Zorg en Zekerheid Leiden lijdt zware nederlaag in eigen huis tegen Telenet Giants uit Antwerpen

Zorg en Zekerheid Leiden heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Telenet Giants Antwerp. De Leidse ploeg was volstrekt niet opgewassen tegen de Belgische nummer twee. Het werd uiteindelijk 52-103. Zorg en Zekerheid Leiden kon zodoende niet profiteren van de nederlaag die Heroes Den Bosch vrijdagavond leed.

Met een bijna fitte selectie begon Zorg en Zekerheid Leiden aan het duel tegen Telenet Giants Antwerp. De thuishal in Sportcomplex 1574 zat goed vol met meer dan 2.100 supporters, ook vanuit Antwerpen waren bussen met fans naar Leiden gekomen.

Afstand
De Belgische formatie had de beste opening en stond na twee minuten al met 0-6 voor. Brock Gardner brak de ban voor Zorg en Zekerheid Leiden en na een driepunter van Tajion Jones haakte de Leidse formatie weer aan. Maar het Antwerpse team pakte de punten een stuk gemakkelijker en nam snel afstand.

ZZ leiden kon het tij niet keren gedurende de wedstrijd. De Giants deden hun naam eer aan en overtroefden het team van Doug Spradley op alle fronten. Bij de rust was het al 21-46. En hoewel ZZ Leiden al wel eens ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstanden heeft weggewerkt in het verleden, zat dat er zaterdagavond niet in. Ondanks de steun van het publiek, kon ZZ Leiden niet dichterbij komen. Al liep aanval in de tweede helft wel iets beter. De einduitslag was onverbiddelijk: 52-103.

Thuisnederlaag
De marge van 51 punten was de grootste thuisnederlaag ooit voor Zorg en Zekerheid Leiden. Het vorige dubieuze record dateerde van 11 december 2019 toen er in de Vijf Meihal met 65-105 verloren werd van Pinar Karsiyaka.

Komende vrijdag, 26 april, speelt ZZ Leiden in Luik. Op woensdag 1 mei is de volgende thuiswedstrijd, tevens de laatste in de cross-border fase, tegen Filou Oostende.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×