Lege redactie Sleutelstad
De redactie heeft besloten weer aan het werk te gaan, in afwachting van de bevindingen van de verkenner. (Foto: Sleutelstad)

Redactie Sleutelstad beëindigt staking

De redacties van Sleutelstad Nieuws, Cultuur en Sport hebben maandagmiddag besloten hun staking te beëindigen. Reden hiervoor is dat de schorsing van hoofdredacteur en producent Chris de Waard door het omroepbestuur is opgeheven.

De staking begon maandag 15 april en duurde een week.

De diverse redacties hebben in gezamenlijkheid besloten weer aan het werk te gaan, om de onafhankelijke verkenner van de NLPO die door het bestuur is aangewezen, de kans te geven zijn werk te doen. De NLPO is de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland.

Maandagochtend vond een overleg plaats van het bestuur van Sleutelstad-Unity met producenten Chris de Waard en Rudo Slappendel. Het bestuur heeft laten weten nog altijd tot doel te hebben een streekomroep te vormen met inzet van beide producenten.

“In een uiterste poging deze optie te onderzoeken, hebben wij een onafhankelijk verkenner vanuit de NLPO aangesteld met als opdracht: vaststellen of er voldoende vertrouwen is om in gezamenlijkheid door te gaan en inventariseren van mogelijkheden voor een eventuele volgende stap”, aldus Didos van Dam, voorzitter van het bestuur in een memo aan de medewerkers en vrijwilligers.

De verkenner rapporteert zijn bevindingen aan het bestuur dat (mede) op basis van deze input een besluit zal nemen, aldus Van Dam. “We streven ernaar medio volgende week opnieuw met de producenten om tafel te gaan.”

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Sport Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×