Met een toeter en bellenblaas werd de start van de bouw dinsdag gevierd. (Video: Brigit Disseldorp)

Bouw nieuwe Bernardusschool feestelijk afgetrapt

De start van de bouw van de nieuwe Bernardusschool in Zoeterwoude is dinsdag feestelijk gevierd. Leerlingen, medewerkers en bestuursleden van de school en de kinderopvang kwamen samen voor dit feestelijke moment. Met een toeter en bellenblaas gaf burgemeester Fred van Trigt samen met de leerlingen het startsein.

De nieuwe Bernardusschool staat direct naast het oude pand. Het pand van de huidige Bernardusschool uit 1975 is aan vervanging toe, en de school is te klein om de steeds groter wordende stroom leerlingen op te kunnen vangen. De school is na de bouw groot genoeg voor vierhonderd leerlingen.

De leerlingen van de Bernardusschool hebben allerlei werkjes en tekeningen gemaakt en spullen verzameld voor dit speciale moment. Deze worden in een tijdscapsule, een afgesloten pvc-buis, bewaard. De tijdscapsule wordt tijdens de feestelijke opening ingegraven. De tijdscapsule wordt na 25 jaar opgegraven en geopend zodat leerlingen die dan op school zitten kunnen zien hoe het was toen hun school werd gebouwd.

 

Aannemer gevonden: bouw nieuwe Bernardusschool start in januari

Onderwijs Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×