In 2023 voerde de dierenambulance 5.346 ritten uit. (Foto: Emile van Aelst)

Dierenambulance blijft noodgedwongen in Leiderdorp

De Dierenambulance Regio Leiden blijft de komende tijd noodgedwongen afhankelijk van de krappe ruimte op de Draadbaan in Leiderdorp. Vorig jaar is geen voortgang geboekt bij het verwerven van een terrein voor nieuwbouw, zo meldt de organisatie.

“Het ziet er daardoor naar uit dat we de komende paar jaar onze werkzaamheden nog zullen moeten blijven uitvoeren vanuit onze basis aan de Draadbaan. Dit bedrijfspand kent vooral beperkingen voor ons vogelasiel. In de drukke zomerperiode hebben wij nauwelijks ruimte en voldoende kooien om alle jonge vogels te kunnen verzorgen en we missen bassins en vliegkooien.”

2023 gaat verder de boeken in als een goed jaar voor de dierenambulance. “We hebben een nieuwe tweede ambulance en een nieuwe transportauto in gebruik kunnen nemen. Ook zijn wij  erin geslaagd alle acht gemeenten van onze regio ervan te overtuigen dat wij voor hen wettelijke taken uitvoeren, die het rechtvaardigen om ons daarvoor mede te bekostigen. De provincie hopen wij in 2024 te overtuigen.”

In totaal voerde de dierenambulance 5.346 ritten uit, dat is een lichte stijging vergeleken met het jaar daarvoor (5272).

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×