Nog voor de zomer verhuizen zo'n 40 ambtenaren naar de Van Beethovenlaan. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Voorschotense ambtenaren toch niet in lege winkelpanden

Toen de gemeente in maart aankondigde diverse ambtenaren tijdelijk onder te brengen in leegstaande winkelpanden in het centrum, kwam er een golf van kritiek.  De gemeente heeft nu kantoorruimte op de Van Beethovenlaan gehuurd. Het huren van de leegstaande panden op de Schoolstraat 13 en 19 en op het Treubplein gaat dus niet door.

In mei 2022 realiseerde de gemeente Voorschoten in een gedeelte van het gemeentehuis noodopvangplekken. Die waren bestemd voor meer dan tachtig vluchtelingen uit Oekraïne. Een menselijk besluit, al leidde het voor de medewerkers tot een tekort aan fatsoenlijke werkplekken.

Omdat de oorlog voortduurt, ging de gemeente op zoek naar extra kantoorruimte. De panden in het centrum waren eerste keus met name omdat deze op loopafstand van het gemeentehuis liggen en omdat de gemeente wilde bijdragen aan het beperken van leegstand. Maar de definitieve kosten van de verbouwing vallen te hoog uit. Daarom wordt ervan afgezien, aldus de gemeente.

Het karakteristieke kantoorpand aan de Van Beethovenlaan dateert van 1975. Het bevindt zich op iets grotere afstand van het gemeentehuis, maar vraagt geen hoge verbouwingskosten.

Mocht de gemeenteraad op 23 mei akkoord gaan, dan worden de ruimtes zo snel mogelijk geschikt gemaakt. Er komen een ontvangstruimte, vergadermogelijkheden en veertig werkplekken. Naar verwachting is de kantoorruimte voor de zomer gereed.

 

 

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×