Parkeerplaats de Goede Herder werd gebruikt als controlepunt. (Video: Brigit Disseldorp)

Aanhoudingen en 17.000 euro ingevorderd tijdens politieactie Wassenaar

De belastingdienst heeft donderdag in Wassenaar op meerdere voertuigen beslag gelegd, ongeveer 17.000 euro aan schulden ingevorderd en een aantal personen aangehouden voor rijden onder invloed. Dat is het resultaat van een grote verkeerscontrole in het dorp. Politie, de belastingdienst en handhaving van de gemeente werkten samen tijdens de actie.

De motorrijders van de politie reden rond en op basis van hun kennis in afwijkende zaken, haalden zij voertuigen naar het controlepunt bij De Goede Herder. Ook werd gebruikgemaakt van automatische kentekenplaatherkenning. Op de parkeerplaats werden zowel de bestuurder als het voertuig nagetrokken in de verschillende systemen.

Ondermijning
Tijdens de actie werd gelet op verkeersfeiten en andere strafbare feiten, maar vooral ‘ondermijning’ stond centraal. “Dat is een vorm van misdaad waarbij criminelen voor illegale activiteiten gebruikmaken van legale bedrijven en diensten”, legt burgemeester Leendert de Lange uit die bij de actie aanwezig was.

Met deze actie willen politie en de gemeente aan de inwoners en andere weggebruikers laten zien dat zij actief bezig zijn met het bestrijden van ondermijning. “Als de onderwereld de bovenwereld raakt, dan is dat niet goed”, zegt De Lange. “Als je zo op de weg zit dan bedenk je niet dat er toch mensen naast je rijden die boetes niet hebben voldaan of misschien nog wel veel meer kwaads in de zin hebben. Daarom is het goed dat nu vandaag hier in Wassenaar het signaal wordt gegeven: we houden je in de gaten en je kunt tegen de lamp lopen.”

Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×