Yvonne Wilders heeft ALS en leegt daarom haar taken bij Alrijne neer. (Foto: Alrijne Zorggroep)

Bestuursvoorzitter Alrijne stopt omdat ze ALS heeft

De voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne, Yvonne Wilders, legt op 1 september van dit jaar haar bestuurlijke taken neer vanwege medische redenen. Dat heeft het ziekenhuis naar buiten gebracht.

In juli 2023 heeft zij de diagnose ALS gekregen. Bij die dodelijke spierziekte vallen de spieren een voor een uit. Wilders werd in oktober 2018 voorzitter van de raad van bestuur van de Alrijne Zorggroep. De raad van toezicht van het ziekenhuis laat weten ‘met respect’ kennis genomen te hebben van het besluit van Yvonne Wilders.

“We zijn haar zeer erkentelijk voor de ruim vijf jaar waarin zij zich ten volle heeft ingezet voor Alrijne”, zegt voorzitter Bruno Bruins van de raad van toezicht. “Onder de bezielende leiding van Yvonne kwam een nieuwe strategie tot stand. In de ontwikkeling van regionale samenwerking heeft zij, samen met haar medebestuursleden, veel bereikt. Wij betreuren zeer dat zij haar taken neer moet leggen en wensen haar veel sterkte.”

Ook een tweede lid van de raad van bestuur van Alrijne neemt afscheid van zijn bestuursfunctie. Het gaat om Peter Jue die vanaf begin volgend jaar weer als klinisch geriater aan de slag wil. De raad van toezicht gaat nu in overleg met het aanblijvende lid van de raad van bestuur Ivo van der Klei, op zoek naar een adequate invulling van een driehoofdige raad van bestuur.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×