(Cartoon: Maarten Wolterink)

Extinction Rebellion Leiden organiseert speurtocht in Naturalis

Extinction Rebellion (XR) Leiden nodigt alle natuurliefhebbers en bezoekers van Naturalis uit om deel te nemen aan een unieke speurtocht over biodiversiteit. Op zondag 28 april, maandag 29 april en dinsdag 30 april staan activisten voor de ingang van het museum met een gratis speurtocht over biodiversiteit.

Deelnemers kunnen met de speurtocht het museum in om daar de antwoorden te zoeken. Bij het inleveren van de speurtocht ontvangen zij een zakje biologische inheemse zaden die de biodiversiteit bevorderen. Het doel van de speurtocht is tweeledig; aan de ene kant bewustzijn creëren bij het deelnemende publiek over de biodiversiteitscrisis, en aan de andere kant Naturalis en bezoekers concreet laten merken welke informatie in het museum ontbreekt en hiermee druk uitoefenen op Naturalis om hier verandering in te brengen.

Bezoekers kunnen ook een petitie ondertekenen waarin museum Naturalis wordt opgeroepen om meer aandacht te besteden aan de biodiversiteitscrisis. Daarnaast kunnen zij Naturalis een bericht sturen via het contactformulier op hun website.

Sinds december 2020 voert XR Leiden gesprekken met Naturalis om aan te dringen op verbeterde zichtbaarheid van de biodiversiteitscrisis in het museum. Op dit moment ontbreekt er informatie over de oorzaken, urgentie, gevolgen en oplossingen van deze crisis, terwijl Naturalis alle kennis hierover in huis heeft. XR Leiden vindt het onvoorstelbaar dat het belangrijkste biodiversiteitscentrum van Nederland deze cruciale informatie niet deelt uit angst bezoekers af te schrikken.

Naturalis stopte in februari 2023 hun samenwerkingen met bedrijven in de fossiele brandstof- en luchtvaartindustrie, mede onder invloed van klimaatactivisten, zo meldt XR in een persbericht.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Naturalis Biodiversity Center


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×