(Foto: Roy Beusker Fotografie).

Naturalis wint BankGiro Loterij Museumprijs 2020

Het Leidse Naturalis Biodiversity Center heeft de BankGiro Loterij Museumprijs gewonnen met een overtuigende 47 procent van de in totaal ruim 80.000 publieksstemmen. Het museum ontvangt daarbij maar liefst 100.000 euro. Hiermee hoopt Naturalis een professionele studio te bouwen om een breder publiek te bereiken.

Woensdagmiddag werd Naturalis verrast met de bekendmaking. Dit jaar was de categorie ‘Achter de schermen voor het voetlicht’. Het Leidse museum eindigde voor het Mauritshuis in Den Haag en Eye Filmmuseum in Amsterdam. Het is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland en een initiatief van onder andere het Prins Bernhard Cultuurfonds. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden, te belonen en extra promotie te geven.

Nieuwe studio
Het geldbedrag zal besteed worden aan de bouw van een professionele studio. “Hiermee brengen we onze onderzoekers, hun kennis en hun verhalen altijd tot in de huiskamer en in het klaslokaal”, zegt Edwin van Huis, algemeen directeur van Naturalis. “Zo kunnen we nog veel meer mensen verwonderen en raken en onze passie voor de natuur overbrengen. Als mensen de natuur in hun hart sluiten, zullen ze er ook beter voor zorgen. En dat is nu harder nodig dan ooit!”

Foto: Roy Beusker Fotografie/Amy van Leiden

Cultuur Leiden Naturalis Biodiversity Center


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×