Robert van Hemert zaterdag op het podium bij Royal Kingsdag Party in Nieuwerkerk aan den IJssel (Foto:Omroep West)

Het leven smaakt 'Zoet, Zout, Zuur' voor Robert van Hemert: 'Heb er onwijs hard aan moeten trekken'

Hij won het televisieprogramma Hollandse Nieuwe en breekt op dit moment door dankzij zijn hit ‘Zoet, Zout, Zuur’. De zangcarrière van de Leidse schilder zit écht in vogelvlucht. 2023 was het jaar van Marco ‘De Engelbewaarder’ Schuitmaker, wordt 2024 het jaar van Robert van Hemert?

De Leidenaar groeide op met de muziek van André Hazes en Willeke Alberti. Dat zijn dan ook de voetsporen waar hij in wil treden, maar dan wél met zijn eigen muziek. Met zijn recente hit Zoet, Zout, Zuur lijkt dat te zijn gelukt. “Ik heb daar nu veel succes mee en daar bouw ik dit jaar verder op door”, zegt hij met gepaste trots. Dat werd ook wel tijd, want naar eigen zeggen timmert Van Hemert al zo’n tien jaar als professioneel muzikant aan de weg.

Zoet, Zout, Zuur is inmiddels al meer dan 8,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Dat grote succes dankt Van Hemert mede aan Radio 538, waar hij het nummer mocht laten debuteren. “Zij hebben onwijs geholpen met het succes dat ik nu heb”, bekent hij.

Hollandse Nieuwe
In 2022 werd de Leidenaar voor het eerst bij een groter publiek bekend als winnaar van Hollandse Nieuwe, het televisieprogramma van SBS6 waarin werd gezocht naar de nieuwe volkszanger des vaderlands. Een jury, bestaande uit Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Danny de Munk en René Froger, kozen uiteindelijk voor de toen 29-jarige Van Hemert.

Toch is het vanaf dat moment vooral hard werken geweest, vertelt hij. “Daarna mocht ik in de Johan Cruijff ArenA optreden bij De Toppers. Ik dacht: ik ben er, nu gaat het gebeuren. Maar ik moet je zeggen dat ik er echt onwijs hard aan heb moeten trekken.”

538 Koningsdag
Drie optredens heeft Robert (31) tijdens Koningsdag. Het begint vlak na het middaguur bij 538 Koningsdag. Daar zingt hij voor 40.000 mensen in Breda. “Echt een te gek feest.” Om vervolgens door te rijden naar Nieuwerkerk aan den IJssel en Leidschendam. ‘Alleen maar mooie optredens.’

Aan het einde van de zaterdagavond heeft Robert van Hemert alles achter de rug. Dan strijkt de stadsgenoot van collega volkszanger Mart Hoogkamer weer neer in zijn vertrouwde Leiden. ‘Ik eindig in m’n eigen stadje met m’n eigen schatje’, lacht hij.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×