(Foto: DAC Leiden)

Leidse studentenvereniging DAC dakloos

De Leidse studentenvereniging Dinsdag Avond Club (DAC) moet op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat blijkt uit een mail van DAC-voorzitter Nienke van der Aar aan de leden. “Recentelijk hebben wij het nieuws ontvangen dat DAC zich na donderdag 9 mei niet langer kan vestigen in Breehuys 16 voor borrels of feesten.”

Het is niet voor het eerst dat de DAC moet verkassen. Eerder vonden de borrels plaats bij Café Odessa aan de Hogewoerd, maar dat sloot eind 2019 de deuren.

Nu blijkt dat de vergunning van Breehuys 16 niet volstaat voor het organiseren van dans- en feestavonden. “Hier kan DAC helaas niks aan doen. Op dit moment is het nog onzeker of het DAC Café en de SubClubs na 9 mei nog steeds op Breehuys 16 kunnen plaatsvinden”, schrijft Van der Aar.

De komende tijd wijkt DAC uit naar discotheek NEXT die even verderop aan de Langebrug zit. “Vanaf dinsdag 14 mei zullen onze dinsdagborrels en feesten daar plaatsvinden.” Voor de DAC-bijeenkomsten op donderdagen heeft de studentenvereniging nog geen oplossing gevonden. Van der Aar: “We zijn in overleg om ook hiervoor een vaste plek te vinden.”

Voor het vinden van zo’n nieuwe plek doet het DAC-bestuur ook een beroep op de leden. “Op dit moment kunnen we alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen. Als jij of jouw familieleden ons verder kunnen helpen, of als jullie connecties hebben die DAC kunnen ondersteunen in deze situatie, horen we dat graag.”

Voordat het Breehuys definitief door DAC wordt verlaten, hopen de studenten er nog één keer een afsluitend feest te kunnen houden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×