De kermis in Oegstgeest stopt op 4 mei om zes uur 's middags. (Foto: Jan Frensen)

Kermis Oegstgeest stopt eerder rondom dodenherdenking

De kermis in Oegstgeest stopt op komende zaterdag om 18.00 uur. Dat laat burgemeester Jaensch weten na bezorgde vragen van het CDA. De partij had vernomen dat de kermis rondom dodenherdenking slechts van 19.50 tot 20.10 uur stilgelegd zou worden.

“Op 4 mei gedenken we de mensen die stierven voor onze vrijheid. En op 5 mei vieren we de vrijheid. Bij viering past feest, maar bij een herdenking past het minder”, zegt CDA-fractievoorzitter Eibertjan van Blitterswijk, die er op wijst dat de ceremonie rondom de herdenking rond 20.10 uur nog niet is afgelopen.

Maatregelen
Maatregelen vanuit de gemeente zijn niet nodig, omdat de organisatie van de kermis van plan is om op 4 mei om 18.00 uur te stoppen, in plaats van 23.00 uur zoals de verleende vergunning toestaat. “De uitbater heeft aangegeven dit ook de komende jaren van plan te zijn”, aldus de burgemeester. “Dit jaar hadden we niets kunnen afdwingen, maar volgende jaren wordt het expliciet opgenomen in de vergunning.”

De kermis naast winkelcentrum Lange Voort staat er nog tot en met 5 mei.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×