Verschillende fietsen kunnen op de Bult worden uitgeprobeerd. (Foto: PR)

Bike & Run demo festival: gratis wielren- en hardloopclinics bij Swift

De Leidse wielervereniging Swift houdt op Hemelvaartsdag weer een Bike & Run demo festival. Net als de voorgaande edities krijgen bezoekers de kans om fietsen en hardloopschoenen gratis uit te proberen.

De organisatie van de derde editie van het Bike & Run demo festival spreekt trots van ‘een sportwalhalla’. “Op Hemelvaartsdag staan de racefietsen, speed pedelecs, mountainbikes, bakfietsen en hardloopschoenen klaar om getest te worden. Ook worden er verschillende clinics gegeven in deze buitensporten”, vertelt Hanna Groen, een van de organisatoren van de dag.


Organisatoren Erik Groen en Hanna Groen over het Bike & Run demo festival.

Uitproberen
Om de verschillende fietsen goed uit te kunnen proberen heeft Swift op haar parcoursterrein de Bult in Meerburg een testroute uitgezet. “En dat is niet het enige. Er staan foodtrucks zodat bezoekers tussendoor kunnen genieten van iets lekkers en er is muziek”, zegt Groen.

Toertocht
Roeivereniging Njord organiseert, ter ere van haar 150-jarig bestaan, een toertocht op Hemelvaartsdag. “De start en finish zijn bij Swift, dus dat is extra feestelijk. De fietstocht is voor iedereen toegankelijk en de opbrengst gaat naar het goede doel. Schrijf je dus snel in“, zegt medeorganisator Erik Groen enthousiast.

Het Bike & Run demo festival wordt georganiseerd in samenwerking met drie Leidse winkels: Raas Bikes (Middelweg), Hardloopwinkel (St. Jorissteeg) en Trappers (Doezastraat).

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×