(Foto: Willem van der Graaf)

Wilma Zoetemelk nieuwe voorzitter van Vereniging Ouderenbelang Voorschoten

De Vereniging Ouderenbelang Voorschoten (VOV) heeft sinds vrijdag 3 mei een nieuwe voorzitter. Aat Stahlie droeg de voorzittershamer over aan Wilma Zoetemelk die nu de eerste vrouwelijke voorzitter van de VOV is. De wisseling van de wacht vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering die gehouden werd in het seniorencentrum aan de Prof. Einsteinlaan 3 in Voorschoten.

Sinds de oprichting van de VOV, in 2005, zette  Stahlie zich in voor het welzijn van de Voorschotense ouderen. Voor die tijd was hij ook al bij de ouderenbond ANBO. Aat Stahlie werd in 2012 voorzitter van de VOV. Met zo’n 1.500 leden de op één na grootste vereniging van Voorschoten. Zelfs als de VOV op reis ging, nam Aat het stuur in handen, maar dan als chauffeur van de touringcar. “Na al die jaren is zijn missie voltooid”, meldt de VOV. Stahlie blijft wel actief bij de VOV. Hij gaat aan de slag binnen de reiscommissie.

Vicevoorzitter Gé van Niekerk prees Stahlie in zijn dankwoord voor zijn voorzitterschap: “Hij is iemand op wie je altijd kan rekenen.” Bestuurslid Dik Zweers kwalificeerde Aat als een fijne collega en een goede vriend en Leen Hoogeveen overhandigde hem bloemen namens het CDA in Voorschoten.

Wilma Zoetemelk is de nieuwe voorzitter van de VOV. Namens het bestuur overhandigde zij Aat Stahlie de oorkonde van erevoorzitter. Zoetemelk is een geboren Voorschotenaar. Ze was ruim twintig jaar gemeentesecretaris van de gemeente Zoeterwoude en heeft daarnaast een lange staat van dienst als toezichthouder in de raad van commissarissen van de Rabobank Den Haag, in de raad van toezicht van Stichting Radius, als (plv.) voorzitter in diverse besturen, en als raadslid in Voorschoten. Zoetemelk noemt het een hele eer om voorzitter te mogen zijn van een grote vereniging als de VOV. “De mensen maken de vereniging, de vrijwilligers dragen het”, aldus Zoetemelk bij haar aantreden.

Uitdagingen
De voorzitterwissel was niet de enige verandering bij de VOV. Ook tweede penningmeester John Smit trad af. Hij wordt opgevolgd door Anton Meijer. Ook al een geboren Voorschotenaar en iemand met veel ervaring in financiële functies. De komende tijd gaat het vernieuwde bestuur aan de slag met uitdagingen als het uitbreiden van het seniorengebouw en het vernieuwen van het interieur.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×