Aan het Stationsplein komt een nieuwe woontoren. (Impressie: Portaal)

Portaal schrijft naamwedstrijd uit voor nieuwe woontoren in Transvaal

Op de plek waar nu nog het voormalige belastingkantoor staat aan het Stationsplein 107 in Leiden, verrijst vanaf oktober volgend jaar een nieuwe woontoren. Daarin komen 156 huurwoningen die verhuurd gaan worden door Portaal.

Voor de woontoren is de corporatie op zoek naar een passende naam en daarom is een wedstrijd georganiseerd. Iedereen die een creatieve en passende naam weet, kan meedoen. De winnende naam wordt aan het gebouw verbonden en de winnaar ontvangt een prijs. Wat dat is, is Portaal nog aan het bedenken.

Inzendingen zijn welkom tot maandag 20 mei via het e-mailadres transvaalbuurt@portaal.nl. Deelnemers krijgen van Portaal de suggestie mee om een naam te bedenken die ‘de rijke historie en de moderne uitstraling van de buurt weerspiegelt’.

Jury
De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit een historicus aan de Universiteit Leiden, de voorzitter van de wijkvereniging Transvaal Leiden en een wijkbeheerder van Portaal. Deze jury evalueert de namen zorgvuldig op originaliteit, relevantie en passendheid bij de Transvaalbuurt en zijn historie.

Uitslag
De winnaar wordt op maandag 27 mei bekend gemaakt door bouwwethouder Julius Terpstra. Diezelfde dag wordt ook de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Leiden, De Binnenvest en Portaal ondertekend voor de bouw van een sociaal pension met vijftig woningen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×