(Foto: Sleutelstad)

Al 26 deelnemers voor komende Gouden Pet festival

De 36e editie van straatmuzikantenfestival de Gouden Pet vindt zondag 30 juni in Leiden plaats. De straten worden dan gevuld met straatmuzikanten uit binnen- en buitenland en met verschillende soorten muziek.

De Gouden Pet is een jaarlijks festival waarbij de muzikanten strijden om de eerste prijs, de Gouden Pet. In de Leidse binnenstad bij de Burcht, op de Stille en de Nieuwe Rijn en in de buurt van de Hooglandse Kerk treden vanaf 13.00 uur verschillende straatmuzikanten op. Daar worden zij beoordeeld door de jury. Die let op muzikaliteit, originaliteit en de presentatie.  Vervolgens worden er zes finalisten gekozen die als afsluiting om 17.00 uur optreden op het hoofdpodium op het Hooglandse Kerkplein. Op basis van de stemmen van de jury en het publiek worden dan twee prijzen uitgereikt, de juryprijs van 250 euro en de publieksprijs van 500 euro en tevens de winnaar van de Gouden Pet.

Deelnemers
Op dit moment hebben al 26 straatmuzikanten en -groepen zich aangemeld. Onder andere de Leidse rockband Ken Rotter & The Noise met akoestrische rok, Circo Sollieve met vrolijke wereldmuziek en fruitcompagnie met Hollands Liedwerk zijn aanwezig en gaan strijden om de eerste prijs.

Inschrijven kan voor een akoestische plek of een locatie waar (accu)versterking is toegestaan kan nog tot en met 4 juni via de website van het evenement.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×