(Foto: Jan Frensen)

VVD Oegstgeest opent campagneseizoen met Politiek Café

De VVD Oegstgeest heeft maandag het campagneseizoen geopend met een Politiek Café. Bij de bijeenkomst in Café de Gouwe was kandidaat Europees parlementariër Lennart Salemink aanwezig. Hij ging in gesprek met een twintigtal aanwezigen, waaronder vooral VVD-aanhang.

De verkiezingen voor het Europees parlement staan gepland voor 6 juni. Opkomst voor deze verkiezingen is al jaren laag: structureel komt ongeveer dertig tot veertig procent van het electoraat opdagen voor de verkiezingen. “Jammer”, vindt Salemink. “Soms lijkt Europa een beetje ver weg. Maar Europa kan veel goede dingen voor je doen. Denk bijvoorbeeld aan de oplader van je telefoon. Dat die nu overal hetzelfde is, komt door Europese regels. Of het opheffen van roamingkosten, dat komt ook door Europese regels.”

Lennart Salemink over het belang van stemmen voor de Europese verkiezingen en zijn kandidatuur.

Samenwerking
“De komende jaren hebben we een sterk Europa nodig om ons veilig en welvarend te houden. Europese samenwerking is heel belangrijk als je bijvoorbeeld kijkt naar de aanval van Poetin op Oekraïne”, aldus Salemink, die tijdens de avond meerdere malen het belang van vrijheid onderstreept.

Die vrijheid speelt ook bij de aanwezigen in de zaal. Zo zijn er zorgen over de rol van Hongarije in de Europese Unie, Europese aanbestedingen en de kosten van medicijnen. “Ik hoor hier dingen die lokaal spelen maar Europees opgelost moeten worden. Ik kom dan ook graag de komende jaren graag langs om zorgen te bespreken.”

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×