Maar liefst 59 auto's reden dit jaar mee in de tocht. (Video: Brigit Disseldorp)

Autotocht 'Ouden den Dagen' trekt voor 92e keer door de regio

Al bijna een eeuw lang trekt ieder jaar de autotocht ‘Ouden den Dagen’ door de Leidse regio en de Bollenstreek. Woensdagmiddag vond deze tocht voor de 92e keer plaats. Er reden dit keer 59 auto’s mee. De auto’s, met de in totaal 135 deelnemers, verzamelden bij het parkeerterrein bij zwembad Het Wedde in Voorschoten.

Iedere tweede woensdag van mei nemen Voorschotenaren met hun eigen auto ouderen van 70 jaar en ouder een dagje mee via een mooie route, met een tussenstop voor bijvoorbeeld een potje bingo. De chauffeurs komen overigens ook van buiten Voorschoten. Zo komt een enkeling zelfs uit Gelderland of Overijssel. De vrijwilligersorganisatie wordt verder ondersteund door een groep oud-Voorschotenaren die nu in Noord-Brabant woont. Veel deelnemers en chauffeurs rijden al vele jaren mee. “Vroeger konden we zelf rijden, maar die tijd is over”, vertelt een van de deelnemers.

Wethouders Hubert Schokker en Paul de Bruijn waren aanwezig bij de start van de autotocht. Wethouder Schokker om de stoet uit te zwaaien en Paul de Bruijn als chauffeur. Hij rijdt de hele dag mee. Vorig jaar mocht wethouder de Bruijn de stoet uitzwaaien. “Toen dacht ik: Dit is zo’n ontzettend leuk initiatief, waarom rij ik gewoon zelf niet mee?”

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×