De brug heet de 'Heemparkbrug', vernoemd naar het Leidse Heempark aan de Oegstgeesterweg. (Video: Brigit Disseldorp, Foto's: Emile van Aelst)

Leiden en Oegstgeest vieren realisatie brug Poelgeest

Na vijfentwintig jaar praten en twee jaar bouwen is het zover. De brug bij Poelgeest tussen Leiden en Oegstgeest is open. Dinsdag vierden de gemeenten Leiden en Oegstgeest gezamenlijk deze mijlpaal. De brug verbindt de wijk Poelgeest en het Trekvaartplein.

Wethouder Ashley North van de gemeente Leiden en zijn collega Kees Oudendijk van de gemeente Oegstgeest mochten de brug gisteren openen door het indrukken van een aantal knoppen. Hierna volgde confetti en vuurwerk en onthulden de wethouders de naambordjes van de nieuwe brug. Die heeft de naam ‘Heemparkbrug’ gekregen, vernoemd naar het Leidse Heempark dat in 1959 even verderop werd aangelegd langs de Oegstgeesterweg.

Door de brug is er straks een busverbinding door de wijk Poelgeest en ook een goede fietsverbinding tussen het noordelijk plassengebied en de Boterhuispolder en het Bio Science Park. De wijk Poelgeest en het Trekvaartplein zijn zo beter bereikbaar. Vanaf dinsdag 28 mei 2024 kan het verkeer over de brug.

Advertentie

Leiden Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×