Wouter Kolff is nu nog burgemeester van Dordrecht. (Foto: Gemeente Dordrecht)

Wouter Kolff nieuwe commissaris van de Koning in Zuid-Holland

Provinciale Staten hebben op 15 mei op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten om de heer Wouter Kolff aan te bevelen als commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De 48-jarige Kolff is op dit moment burgemeester van Dordrecht.

De aanbeveling van Provinciale Staten gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze draagt vervolgens de kandidaat voor bij Zijne Majesteit de Koning.

“Ik ben verheugd dat we als vertrouwenscommissie er in geslaagd zijn binnen drie maanden na de profielschetsvergadering op 14 februari onze werkzaamheden af te ronden en een advies aan PS uit te brengen’, aldus voorzitter Sinan Özkaya van de vertrouwenscommissie.

De vacature ontstond nadat in oktober vorig jaar Jaap Smit bekend maakte op 1 september 2024 afscheid te nemen als commissaris van de Koning.

Met de aanbeveling van Wouter Kolff door Provinciale Staten is de procedure tot benoeming van de nieuwe commissaris van de Koning nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van Provinciale Staten doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht bij de Kroon. Bij Koninklijk Besluit wordt Wouter Kolff voor een periode van zes jaar benoemd. Het streven is Wouter Kolff op woensdag 4 september 2024 als nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland in een buitengewone Statenvergadering welkom te heten.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×