De universiteit roept demonstrerende studenten op om zich aan de huisregels te houden. (Foto: Robbert Beurse)

Universiteit roept op tot eenheid en bewaren vrede bij protesten

De Universiteit Leiden roept demonstrerende studenten op om zich aan de huisregels van de universiteit te houden. “Wij willen ons uiterste best doen om onze gemeenschap bijeen en veilig te houden en zaken helder te maken”, laat de onderwijsinstelling vrijdag in een statement weten.

Het is toegestaan om te protesteren op de universiteit, benadrukt de instelling. Maar de instelling vraagt demonstranten wel zich aan een aantal regels te houden. Zo moeten protesten vooraf aangekondigd worden, moeten deze vreedzaam verlopen en mag de toegang tot gebouwen niet versperd worden.

Antisemitisme
“Het is belangrijker dan ooit dat we met elkaar in gesprek blijven, en elkaar niet uit het oog verliezen. Voor oproepen tot geweld, haatzaaien, discriminatie, antisemitisme of moslimhaat is geen plaats op onze universiteit”, aldus Annetje Ottow, Hester Bijl en Martijn Ridderbos van het college van bestuur in hun verklaring.

“We moeten open blijven staan voor andere meningen en overtuigingen. Dit is wat ons al bijna 450 jaar verbindt, en ons tot een bolwerk van de vrijheid maakt.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs Palestinaprotesten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×