(Foto's: Chris de Waard)

Gouden Speld gemeente Leiden voor Tileke Burger

Tijdens een verlaat verjaardagsfeestje in het cultureel centrum de Oude Hema in de Kopermolen is wijkbewoner Tileke Burger vrijdagmiddag verrast door locoburgemeester Ashley North. Hij bracht de Gouden Speld van Verdienste van de gemeente Leiden voor haar mee. De 85-jarige Burger gaat dus voortaan door het leven als ereBurger. Eigenlijk zou burgemeester Peter van der Velden de speld uitreiken, maar die kon niet komen in verband met de studentenprotesten rond het Rapenburg.

Tileke Burger kreeg de gemeentelijke onderscheiding vanwege haar enorme inzet en maatschappelijke betrokkenheid voor de stad Leiden. Ze was ze onder andere voorzitter van de Oudercommissie van de R.K. Basisschool De Zonnewijzer in de Merenwijk, lid van de Vrouwenadvies Commissie voor de sociale woningbouw (VAC), lid van de Jeugdcommissie van Tennisvereniging Unicum, voorzitter van de Algemene Kerkelijke Merenwijkraad, vicevoorzitter van het Rooms Katholiek Vikariaat Merenwijk, lid van het Districtsbestuur KNLTB voor Leiden, en lid en voorzitter van diverse commissies binnen de 3 October Vereeniging, waaronder de commissie Herdenking, de commissie Koraal, de commissie Publiciteit, Leden en Sponsoring, en de commissie Evenementen.

Het college van burgemeester en wethouders wil Tileke Burger, speciaal in het jaar van het 450 jaar Ontzet, bedanken voor haar buitengewone inzet voor de stad en haar inwoners. De Gouden Speld van Verdienste wordt toegekend wegens haar langdurige en intensieve inzet voor Leiden en met name vanwege haar verdiensten voor de viering van het Leidens Ontzet.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×