(Foto: Regio15)

Vrouw volgens OM gewurgd met hondenketting, ex ontkent

De ex-partner van een 30-jarige vrouw uit het Lepelaarsoord in de Leidse Merenwijk blijft voorlopig vastzitten op verdenking van wurgmoord op zijn ex-vrouw met een hondenketting. De verdachte beweert dat ze zelfmoord heeft gepleegd, maar volgens de rechtbank zijn er serieuze aanwijzingen dat hij haar heeft omgebracht.

De 37-jarige Paul V. alarmeerde zelf op 29 januari dit jaar, om 7.15 uur, de hulpdiensten. Die brachten de vrouw naar het ziekenhuis, waar ze een dag later overleed. Artsen stelden vast dat ze door ‘strangulatie’, oftewel verwurging, om het leven was gekomen.

V. vertelde de politie dat hij haar ’s ochtend op de grond had aangetroffen met een hondenketting om haar nek. Volgens hem ging het om een zelfmoordpoging, maar de ex-partner werd tijdens het politieonderzoek gearresteerd.

Zelfmoord
Tijdens een eerste zitting over de zaak, dinsdag bij de Haagse rechtbank, verklaarde de officier van justitie dat niets erop duidt dat de 30-jarige Leidse moeder zichzelf van het leven had willen beroven. “Voor dit scenario zijn geen aanwijzingen, wel voor het scenario dat de verdachte iets met haar dood te maken heeft.” De aanklaagster wees erop dat de vrouw op de bewuste dag nog naar de school had geappt dat haar dochtertje weer naar de les kwam na een ziekteperiode. Dat zou de vrouw nooit gedaan hebben als ze op het punt stond om zelfmoord te plegen. “Ze heeft ook geen afscheidsbrief achtergelaten. Volgens mensen die haar kenden, stond ze positief in het leven”, vertelde de officier van justitie dinsdag aan de rechtbank. Het slachtoffer had ook net een sportabonnement van een jaar afgesloten.

Verdachte Paul V. en de vrouw lagen in scheiding, maar woonden nog wel in dezelfde woning. Op 29 januari dit jaar, de dag dat hij de hulpdiensten alarmeerde, zou hij echter verhuizen. Een moment waar de Leidse moeder naar had uitgekeken. “Ze kon niet wachten op zijn vertrek”, zei de officier van justitie. V. zou op de bewuste dag mogelijk wraak hebben genomen vanwege de relatiebreuk.

De officier van justitie sluit een zelfmoord echter ook nog niet helemaal uit. De politie doet momenteel onderzoek naar dit scenario. Volgens de advocaat van Paul V. gebeurt dat niet serieus genoeg. “Er is sprake van tendentieuze beeldvorming over mijn cliënt”, zei de advocaat.

Ernstig
“Het politieonderzoek heeft niets te maken met waarheidsvinding, maar alles met boeven vangen.” De advocaat is van mening dat het voorarrest van de verdachte opgeheven moet worden. V. zelf zei amper iets op de zitting. De rechtbank besloot na een kort overleg dat de man vast moet blijven, omdat de verdenkingen tegen hem te ernstig zijn.

Op 5 augustus is er weer een zitting.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Lepelaarsoord


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×