Rugbyvrouwen DIOK verliezen finale om de landstitel

Wel verslagen, geen verslagenheid. DIOK dames 1 had heel graag de grote beker meegenomen naar Leiden en de oude garde, die in 2001 de titel won, eindelijk een opvolger gegeven. Maar deze droom mocht niet uitkomen, de Blue Babes waren beter, zij wonnen overtuigend met 31-10. “Volgend jaar gaan we weer knallen”, zei speelster Fenne van der Putten strijdlustig.

Drie├źntwintig jaar geleden lukte het een vrouwenteam van DIOK voor het laatst. Om in de ereklasse de hoogste prijs te winnen. Een foto aan de wand op de club getuigt van het succes. En leden van dat succesteam komen nog steeds graag kijken en aanmoedigen. “Ze kregen wel kansen, maar ze werden niet benut”, zei een van hen. “Toen die ene try werd afgekeurd, wat de gelijkmaker had kunnen zijn, ging de spirit er een beetje uit”, zei de ander.

Een reportage van verslaggeefster Gerry van Bakel over finale rugbyvrouwen DIOK.

Mieke Arkesteijn gaf toe een beetje teleurgesteld te zijn. “De eerste helft was heel close, toen hebben we ook even voor gestaan, maar uiteindelijk scoorden zij nog een paar try’s. Dus de uitslag is wat vertekend. Maar we zijn twee jaar geleden pas weer gepromoveerd naar de ereklasse, we hebben nieuwe trainer, nieuwe staf en veel nieuwe meiden vanuit de jeugd. Het is was het is. De Blue Babes hebben vandaag terecht gewonnen en wij zijn heel verdiend tweede geworden.”

Druk
“Ze verspeelden vaak de bal”, was het oordeel van de fans na afloop op de club.” Een ander voegt er aan toe: “De Blue Babes waren fysiek beter. Het team werd onder druk gezet.”

En dat was eigenlijk het hele seizoen het geval. DIOK wist van alle teams te winnen. Maar niet van de Blue Babes. “Zij zijn een clusterteam, het zijn eigenlijk twee goede teams die samengevoegd zijn”, zegt Van der Putten. “Als het goed is, mag dat volgend jaar niet meer. Dan zullen we wat laten zien. We hebben een prachtige beker, maar volgend jaar gaan we een grotere pakken, dat zul je zien.”

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×