(Foto: Sleutelstad)

Politie arresteert vier jongeren wegens openlijke geweldpleging

De recherche heeft gisteren en vandaag vier minderjarige jongens opgepakt wegens openlijke geweldpleging. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren op de Oude Vest in Leiden. Een 15-jarige jongen uit Valkenburg werd daarbij mishandeld en in het water gegooid.

Eind april kreeg de politie meldingen van twee vechtpartijen tussen groepen jongeren in de Leidse Binnenstad. Daarna begon de recherche een onderzoek. Dat leidde naar de identiteit van de nu aangehouden verdachten. Het gaat om vier jongens van 16 jaar uit Leiden, Oude Wetering en Oegstgeest. Ze zitten vast voor verhoor.

Vlak na de incidenten circuleerden via sociale media filmpjes van de vechtpartijen. Uit het onderzoek bleek dat jongeren elkaar online uitdaagden en uiteindelijk daadwerkelijk met elkaar op de vuist gingen. Omdat er signalen waren dat de groepen elkaar op woensdagavond 1 mei opnieuw op wilden zoeken, stelde de Leidse burgemeester Peter van der Velden een noodbevel in tot de volgende ochtend en werden vele jongeren gecontroleerd. Een aantal jongeren heeft toen ook huisbezoek gehad en kreeg namens de gemeente een gebiedsverbod uitgereikt.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×