De wethouders en betrokkenen vanuit de provincie mochten de fietsen testen. (Video: Brigit Disseldorp)

Project met deelfietsen gestart in Leidse regio

Het wordt omschreven als een nieuwe mobiliteitsoplossing: de deelfietsen van Donkey Republic. Vanaf woensdag zijn deze oranje fietsen te vinden op diverse locaties in Katwijk, Leiden en Oegstgeest. De wethouders Mobiliteit van de drie gemeenten en gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Zuid-Holland trapten gezamenlijk het project af voor de regio.

De gemeenten en de provincie Zuid-Holland zien dat openbaar vervoer en de deelfiets samen een alternatief kunnen zijn voor een reis met de auto. Het is gezond, efficiënt en duurzaam, en de deelfietsen dragen bij aan een betere bereikbaarheid. De deelfietsen worden vooral aangeraden voor het laatste stuk van de reis, bijvoorbeeld van het station of de bushalte naar werk of school. Dit komt omdat de fiets bij iedere hub weer achtergelaten kan worden. Via de Donkey Republic-app zien gebruikers waar ze staan en waar de hubs zijn.

Donkey Republic gaat de komende drie jaar in samenwerking met de gemeenten en provincie het aanbod verder ontwikkelen. In overleg met werkgevers kunnen hubs bijgemaakt worden op handige plekken.  Tot 1 juni 2025 zijn de eerste dertig minuten van elke rit gratis.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×