Maarten Bouwknecht torent boven de Heroes uit om te scoren. (Foto's: Marja van Tilburg)

Zorg en Zekerheid Leiden komt goed uit de startblokken

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in Den Bosch de eerste klap uitgedeeld in de finalereeks om de landstitel in de Nederlandse basketbalcompetitie. Het werd 89-96 in het voordeel van Leiden. Drie overwinningen zijn voldoende om het kampioenschap binnen te harken.

Zo’n goed seizoen als vorig jaar zit er niet meer in voor de Leidse basketbalploeg, met drie titels. Het door blessures geplaagde team van coach Doug Spradley liet zich geregeld overrompelen door tegenstanders. Ook Heroes Den Bosch was vaak de beste in de onderlinge duels. Den Bosch hield bijvoorbeeld Leiden uit de finale van het bekertoernooi en eindigde na de reguliere competitie ook boven ZZ Leiden.

Kans
Maar wie de landstitel wint, mag vervolgens met de Belgische kampioen gaan uitvechten wie kampioen wordt van de gezamenlijke BNXT League. Dat biedt Leiden nog de gelegenheid om twee titels binnen te halen. En die kans zit er in na de eerste gewonnen wedstrijd in deze best of five reeks. En wat eerder in de reguliere competitie niet altijd lukte, wist Leiden gisteren wel voor elkaar te krijgen. Ze versloegen de Heroes in hun thuishonk. ZZ Leiden werd daarmee de eerste Nederlandse ploeg die dit seizoen wist te winnen in De Maaspoort.

Thuiswedstrijd
Donderdagavond ontvangt Leiden de Bosschenaren in het Sportcomplex 1574 en zaterdag reist de ploeg van coach Doug Spradley naar de Brabantse hoofdstad. Dan kan zomaar de beslissing gevallen zijn, anders volgen er nog wedstrijden op dinsdag 4 juni in Leiden en donderdag 6 juni in Den Bosch.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×