De speeltuin aan de Dr. Mansveltkade staat er al een tijdje maar is nu uitgebreid. (Video: Brigit Disseldorp)

Eerste inclusieve speeltuin van Wassenaar geopend

Vanaf woensdag heeft Wassenaar een inclusieve speeltuin waar iedereen welkom is. De speeltuin aan de Dr. Mansveltkade heeft er ongeveer tien speeltoestellen bijgekregen die bruikbaar zijn door mensen met een beperking. Dit is de eerste speeltuin in Wassenaar die inclusief is.

Een inclusieve speeltuin moet aan de 100-70-50-norm voldoen. Dit betekent dat iedereen hier 100 procent welkom is, 70 procent van de speeltoestellen is voor iedereen bereikbaar en 50 procent van de toestellen zijn bespeelbaar voor mensen met een beperking. De speeltuin aan de Dr. Mansveltkade staat er al een tijdje, maar is nu uitgebreid met een speciale rolstoeldraaimolen, aangepaste wip en andere speciale speeltoestellen.

Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) heeft in nauwe samenwerking met aannemersbedrijf G. van der Holst & Zn een plan gemaakt voor aanvulling van de speeltuin. Met medewerking van de gemeente Wassenaar en door fondsenwerving is het gelukt deze speeltuin inclusief te laten zijn, dus toegankelijk en geschikt voor mensen met een beperking.

In de loop van dit jaar zal er door de gemeente ook een rolstoeltoegankelijke zelfreinigende toiletunit worden geplaatst. Ook heeft de gemeente al plannen om nog meer speeltuinen in Wassenaar inclusief te maken. Zo staat er al eentje op de planning bij de Huibregtseschool.

Advertentie

Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×