Menno Welling stopt als raadslid voor Progressief Oegstgeest. (Foto: Gemeente Oegstgeest)

Menno Welling (PrO) stopt na zomer als raadslid Oegstgeest

Menno Welling stopt als raadslid voor Progressief Oegstgeest. Hij wil dichter bij zijn ouders gaan wonen. Die zijn op leeftijd en hebben een broze gezondheid. Daarom verhuist Welling juli met zijn gezin naar Hilversum.

Raadsleden moeten woonachtig zijn in de gemeente waar zij hun ambt bekleden. Omdat dit na zijn verhuizing niet meer zo is, stapt Welling op. Tot het zomerreces blijft hij nog actief in de  raad. Daarna neemt hij afscheid.

Welling werd in 2018 geïnstalleerd in de raad van Oegstgeest en was de laatste jaren bij zijn partij woordvoerder op onder meer cultuur, onderwijs en Schiphol. De volgende op de kandidatenlijst van PrO is Wil Hout. Hij komt dus als eerste in aanmerking voor de vrijgekomen zetel. Of hij die inneemt is nog onbekend. Mocht Hout de zetel weigeren dan schuift hij door naar de eerstvolgende kandidaat na hem.

Advertentie

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×