Tussen het fietspad Langs de Korte Vliet en de Leidseweg-Noord ligt het te bebouwen Segaar Arsenaal-terrein. (Foto: Chris de Waard)

Bewoners Leidseweg Noord maken zich zorgen over wateroverlast

Bewoners van de Leidseweg Noord in Voorschoten maken zich zorgen over mogelijke wateroverlast als het Segaar Arsenaal-terrein wordt bebouwd. Daar komen honderd woningen en een park. Over de bouw wordt al negen jaar gesproken, maar nu gaat dan toch eind september volgend jaar de eerste schop in de grond.

De aangrenzende wijk Noord-Hofland ligt hoger dan de Leidseweg Noord en ook de huizen in het nieuwe woningbouwproject komen hoger te liggen. De bewoners van de Leidseweg Noord vrezen daarom dat bij buien de straat onder water komt te staan. Die ligt dan in een soort kom, zo betogen ze.

De Voorschotense woonwethouder Hans van der Elst over de bebouwing van het Segaar Arsenaal-terrein.

Er zijn bij de gemeente Voorschoten wel plannen om het riool te vervangen en dan meteen drainage aan te leggen, maar dat gebeurt pas in 2030. De raadscommissie vroeg wethouder Van der Elst of dat eerder aangelegd kan worden, maar de wethouder blijft bij de oorspronkelijke plannen.

In de raadsvergadering van 4 juli wordt verder gesproken over het project.

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×