Een vrachtauto rijdt de Hoge Rijndijk op. (Foto's: Robbert Beurse)

Zoeterwoude wil duur bodemonderzoek Hoge Rijndijk: 'Nodig om te besparen'

Wethouder Angelique Beekhuizen wil een intensief bodemonderzoek op de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude laten uitvoeren voordat de gemeente de inrichting van die weg aan gaat pakken. Ze zei dat afgelopen donderdag in de Zoeterwoudse gemeenteraad.

Op korte termijn zijn wel al quick wins mogelijk, maar voordat de gemeente miljoenen euro’s in het aanpassen van de voormalige doorgaande weg tussen Leiden en Alphen aan den Rijn stopt, wil Beekhuizen weten waar ze aan toe is. “We weten niet precies wat er in de grond zit. Een project dat gebaseerd is op aannames, kan behoorlijk in de kosten gaan lopen. Dit onderzoek mag dan wel wat kosten, maar is juist nodig om te besparen”, legt ze uit.

Wethouder Angelique Beekhuizen over bodemonderzoek Hoge Rijndijk.

Projecten
De wethouder benadrukt donderdagavond tijdens de raadsvergadering dat de resultaten van het onderzoek, dat zo’n 150.000 euro kost, ook bij andere projecten in het gebied gebruikt kan worden. “We willen dat ‘de Rijndijk’ volledig gasvrij wordt, er komt een nieuwe brug en delen van het riool moeten worden vervangen. Ook voor die projecten is het belangrijk dat we weten hoe de ondergrond er uit ziet”, zegt ze.

PZ-raadslid Mike van Es over bodemonderzoek Hoge Rijndijk.

Wéér
Oppositiepartij Progressief Zoeterwoude (PZ) vindt het onbegrijpelijk dat er, terwijl de buurt al jaren klaagt, eerst weer een nieuw onderzoek gedaan wordt. “Kom op, wéér een onderzoek. We zijn al vijftien jaar bezig. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan, er liggen in het gemeentehuis vast nog genoeg onderzoeksresultaten op de plank. Kijk nou eerst eens even wat we hebben liggen, voordat je anderhalve ton gaat uitgeven aan een nieuw onderzoek”, zegt PZ-raadslid Mike van Es.

Bloembakken
Van Es is wel blij dat wethouder Beekhuizen heeft toegezegd dat kleine, snelle oplossingen, de zogenaamde quick wins, ook al in gang gezet kunnen worden voordat het bodemonderzoek is uitgevoerd . “Dat is fijn voor de bewoners, want er moet echt iets worden gedaan aan de verkeersveiligheid. De snelheid moet er uit. Voor mijn part met bloembakken. Als er maar langzamer wordt gereden”, zegt Van Es.

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×