De 22-jarige Luca van der Zijl is omgekomen bij een steekincident. (Foto: Privé, via Omroep West)

Doodgestoken man is speler van Voetbalvereniging Voorschoten '97

Voetbalvereniging Voorschoten ’97 rouwt om de dood van Luca van der Zijl. De speler van het achtste elftal werd zaterdagochtend vroeg doodgestoken in een huis aan de Professor Lorentzlaan in Voorschoten. “Wat zo’n verlies aan verdriet veroorzaakt is niet te beschrijven”, laat clubvoorzitter Pieter van Dijken weten.

“Wij zijn in rouw, echt in rouw”, vertelt de voorzitter aan Omroep West. Het voetbalteam waarvan Luca deel uitmaakte zou zaterdagochtend tegen het Leidse DoCoS spelen. “Daar stonden teamgenoten te wachten op een auto met vier spelers, maar er kwamen er drie uit.” Toen was nog niet duidelijk wat de 22-jarige inwoner van Voorschoten was overkomen. “In onderling overleg werd besloten om de wedstrijd niet meer te spelen, maar als een 0-0 gelijkspel te laten eindigen.”

Kind van de club
Op thuisclub Voorschoten ’97 gonsde het daarna van de geruchten, tot in de loop van zaterdagmiddag duidelijk werd dat het inderdaad om Luca van der Zijl ging die in het huis was doodgestoken. “Al zijn aanwezige teamleden zijn gecondoleerd, het is niet te bevatten”, gaat Van Dijken verder. “Luca begon in de jeugd en was echt een kind van de club. Iedereen kende hem. ‘Mister rode kaart’ was zijn bijnaam. Een vrolijke knul.”

Geen script
Er is zondag een bijeenkomst op de club, zodat leden bij elkaar kunnen komen om te rouwen en met elkaar in gesprek te gaan. Er is nog geen contact geweest met zijn familie, want daar vindt de voorzitter het nog te vroeg voor. Maar de club zegt er alles aan te doen om zo gepast mogelijk stil te staan bij het overlijden van de 22-jarige speler. “Hier heb je geen script voor, zoiets overkomt je gewoon. Je volgt bij dit soort drama’s je gevoel.”

Rouw
Volgend weekend zou de laatste voetbalwedstrijd in competitieverband van Luca’s team zijn. In overleg met andere bestuursleden van Voorschoten ’97 en zijn teamleden is besloten om dit duel door te laten gaan. “Er wordt gespeeld met rouwbanden en de vlag hangt halfstok. Voor aanvang van de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen. Luca hoorde er gewoon bij. Zijn teamleden mogen en moeten van ons verwachten dat wij liefdevol met zijn overlijden omgaan”, besluit de voorzitter.

De steekpartij gebeurde rond 4.30 uur in een woning aan de Professor Lorentzlaan in Voorschoten. Volgens de politie was dit niet de woning van het slachtoffer. Een man van 41 uit Hazerswoude werd vlak daarna in Leiden aangehouden. “De man leek behoorlijk onder invloed te zijn en verzette zich flink tegen zijn aanhouding”, zegt de politie daarover. Na een lange worsteling kon de verdachte, met behulp van medicatie, worden overmeesterd.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×