ZZ Leiden speelt met speciaal embleem wegens overlijden partner voorzitter

Veronique van Velzen is donderdagmiddag totaal onverwachts overleden als gevolg van een ruptuur in de aorta. Dat is een scheuring van de hoofdslagader. Ze was de partner van voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden Basketball.

“Veronique van Velzen werd onwel in Winkelcentrum de Stevensbloem en heeft Verburg nog kunnen bellen”, dat meldt de club in een verklaring. “Hij is direct naar haar toegereden en heeft een ambulance gebeld. Driekwartier later kreeg Verburg in het LUMC van de artsen het brute nieuws te horen dat zij was overleden.”

Enkele uren later speelde ZZ Leiden de tweede wedstrijd van de finalereeks om het landskampioenschap in een nagenoeg uitverkochte Arena 1574. Het hartverscheurende nieuws is door het bestuur na de gewonnen wedstrijd aan de coach en enkele betrokkenen meegedeeld. “De verslagenheid over het grote verlies is bij alle betrokkenen van ZZ Leiden enorm. De gedachten van iedereen bij de club gaan uit naar Marcel Verburg en de familie en vrienden.”

Vanavond speelt ZZ Leiden in Den Bosch de derde wedstrijd van de play-offs in de finalereeks om het landskampioenschap met een speciaal embleem op het shirt ter nagedachtenis aan Veronique.

Mochten zij de wedstrijd winnen en kampioen van Nederland worden, volgt zondagmiddag een officiële huldiging van de ploeg vanaf 14.00 uur bij de Vismarkt naast het stadhuis van Leiden. Voorafgaand maakt het team dan vanaf 13.00 uur een boottocht door de stad.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×