Het was druk tijdens het Jammer Festival in Zoeterwoude. (Video en foto's: Robbert Beurse)

Jammer popfestival eindigt in kussengevecht: 'Alleen in Zoeterwoude'

Enkele honderden mensen kwamen zondag af op de twaalfde editie van het Jammer Popfestival. Op het gratis festival aan de rand van Zoeterwoude-Dorp treden bandjes op die in The Jammer repeteren. Dit jaar liep het laatste optreden uit op een kussengevecht tussen enkele bezoekers.

“Dit gebeurt alleen in Zoeterwoude”, vertelt Maarten Mulder. Zijn band trad al eerder op tijdens het festival, maar had dit jaar de eer om het feest af te mogen sluiten. Het enthousiaste publiek pakte de kussen waar eerder op de dag kinderen op zaten bij het springkussen en begonnen een kussengevecht met elkaar. Er zijn geen gewonden gevallen, zo laat de organisatie grappend weten.

Veelzijdig
Mede dankzij het droge, zonnige weer kwamen er veel mensen op het Jammer Festival af. De muziek die ten gehore werd gebracht was weer veelzijdig. “Dat maakt het juist leuk. Als je alleen maar hardrock hebt, krijg je alleen maar hardrockfans. Nu gaat de muziek alle kanten op en het publiek dus ook”, vertelt organisator Peter van Rijn.

Loten
Van Rijn kijkt tevreden terug op de afgelopen editie en is vast gestart met de lijst voor volgend jaar. “Er kunnen maar tien bandjes meedoen. Helaas waren er meer geïnteresseerden en moest ik loten. Er vielen er een aantal af, die staan vast ingepland voor 2025”, vertelt hij.

Advertentie

Cultuur Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×