Steltendansers in Rijksmuseum van Oudheden. (Foto's: Emile van Aelst)

Kunst, cultuur, wetenschap: 16e editie Museumnacht Leiden

Zo’n 4500 mensen kwamen zaterdag naar de 16e editie van de Museumnacht Leiden. Op verschillende locaties in de binnenstad konden bezoekers zich vergapen aan dansacts, live muziek en interactieve tentoonstellingen.

Met meer dan tachtig optredens, lezingen en andere activiteiten was het aanbod enorm. Van steltendansers met grote waaiers die in ‘slow motion’ door de tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden ronddwaalden tot acrobaten van Circus Miloco die dansend langs de rand van Molenmuseum De Valk naar beneden bungelden.

Ook de live muziek die in de sfeervol verlichte Hortus Botanicus te horen was, waaronder de band Talks Make Do en het ska-gezelschap De Kiloknallers, trok veel publiek. Verder werden er door Leiden Shorts op verschillende plekken in de stad korte films geprojecteerd en kon men deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals quizzen, rondleidingen, proeverijen en allerlei workshops.

De Museumnacht Leiden wordt georganiseerd door de commissie Museumnacht Leiden en de Stichting Museumnacht Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×