ZZ Leiden is weer kampioen van Nederland. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden Basketball prolongeert landstitel

Met een eindstand van 92-83 hebben de basketballers van ZZ Leiden vanavond Heroes Den Bosch verslagen in de best-of-five finalereeks om het landskampioenschap. Leiden staat daarmee voor met 3-1 en is daardoor dus opnieuw kampioen van Nederland geworden.

In een tot de nok gevulde Aad van der Luitzaal zag een uitzinnige menigte de thuisploeg na een sterke wedstrijd winnen. ZZ Leiden nam al snel het initiatief en de voorsprong in de wedstrijd. Echt groot werd het verschil nooit. Bij rust leek Den Bosch aan een inhaalslag te beginnen, maar de laatste driepunter werd gemist en dus bleef het voordeel aan Leidse kant.

Sleutelstad Sport-verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met spelers ZZ Leiden over kampioenschap.

Na de pauze zette ZZ Leiden de winnende strategie voort. Volgens Lucas Kruithof maakte de ploeg het verschil door heel hard te werken en ervoor te blijven gaan. “Het was een lastig jaar met ups and downs en veel blessures”, zegt Kruithof. “Maar we hebben gepiekt op het juiste moment.”

Ook Luuk van Bree refereert aan de vele blessures en het teamwerk dat de doorslag heeft gegeven. “Het wordt er niet minder leuk op om weer kampioen te worden”, zegt Van Bree. Aanvoerder Marijn ververs had nog een aanvaring op het veld met een speler van Heroes Den Bosch. “Ik had het gevoel dat hij mij trapte en daar reageerde ik op. Het haalde me wel een beetje uit mijn spel. Maar gelukkig is het toch gelukt om kampioen te worden. Nu nog de Belgen. Ik denk dat het kan lukken. We gaan het zien.”

Donderdag 6 juni wordt de club om 18.00 uur gehuldigd op de Vismarkt bij het stadhuis.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×