Een vrouw op een scooter kwam onder een auto terecht. (Foto's: Regio15)

Ernstig ongeluk op de Lammenschansweg: scooterrijdster komt onder auto

Een scooterrijdster is woensdagmiddag op de Lammenschansweg onder een auto terechtgekomen, ze is hierbij zwaar gewond geraakt. Het ernstige ongeluk gebeurde op de kruising met de Koninginnelaan. De weg is afgesloten.

Om bij het slachtoffer te komen, moest de auto eerst omhoog worden gelift. Daarna is direct begonnen met reanimeren. De opgeroepen traumahelikopter landde even verderop op een sportveld langs de Cronesteinkade. De plaats van het ongeluk werd afgezet met schermen.

Het is al het zoveelste ongeluk op de gevaarlijke kruising. Ook vorige week ging het weer mis op het kruispunt. De gemeente heeft plannen in de maak voor het aanpassen van de weg. Het gaat deels om plannen die op korte termijn worden uitgevoerd en deels om plannen voor de lange termijn. De korte termijnmaatregelen die de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers verbeteren, worden in komend najaar uitgevoerd. De lange termijnmaatregelen worden na de werkzaamheden aan de Europaweg uitgevoerd, naar verwachting 2027.

112 Sleutelstad Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×