Jeroen Windmeijer overhandigt zijn trilogie aan burgemeester Van der Velden. (Foto: Gemeente Leiden)

Jeroen Windmeijer overhandigt Leiden-trilogie aan burgemeester

De Leidse thrillerauteur Jeroen Windmeijer brengt deze week drie van zijn bestsellers uit als trilogie in een nieuw jasje. De boeken spelen zich af in Leiden en zijn inmiddels vertaald naar het Engels, Duits, Italiaans, Portugees en Tsjechisch.

Waarnemend burgemeester Peter van der Velden kreeg woensdagmorgen het eerste setje aangeboden. “De boeken van Jeroen Windmeijer behoeven eigenlijk geen introductie: spannend, verrassend en met Leiden als grandioos decor”, zegt Van der Velden die ze ‘verplichte kost’ noemt voor iedereen die wil inburgeren in onze stad, maar zeker ook voor iedereen die zich Leidenaar voelt. Van der Velden behoort sowieso nu al tot die laatste categorie, heeft hij al bij herhaling laten weten.

De Leiden-trilogie van Windmeijer was er al, maar de nieuwe uitgave maakt het setje van drie boeken volgens de auteur nog Leidser. “Hij is nu verschenen in een nieuw jasje met Leidse omslagen.”

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×