De VVD is van mening een boom gekapt mag worden bij de aanleg van zonnepanelen. (Foto: Sleutelstad)

Zoeterwoude nog verdeeld over bomenbeleidsplan

Het vaststellen van de bomenverordening en bomenbeleidsplan Zoeterwoude 2024 wordt een bespreekpunt in de volgende raadsvergadering. Vooral het CDA en de VVD zijn het niet eens over de vraag of bomen gekapt mogen worden voor de aanleg van zonnepanelen.

De VVD is van mening een boom gekapt mag worden bij de aanleg van zonnepanelen. “Dat is nu een soort van volledig onmogelijk gemaakt”, zegt Roel Onderwater van de VVD tijdens de raadsvergadering. De VVD pleit voor een participatiegraad van 50 procent. Dat houdt in dat 50 procent van de omwonenden in een straal van 50 meter het eens moet zijn met de kapping van de boom.

VVD-raadslid Roel Onderwater over het bomenbeleidsplan in Zoeterwoude.

Het CDA is voor een hogere participatie graad, namelijk 70 procent. “Als een boom voor jouw dak in de weg staat, dan moet je in de omgeving alle handen bij elkaar krijgen om die boom weg te mogen halen”, vertelt Sjaak van Veen van het CDA. Aan de andere kant vindt het CDA het bomenbeleidsplan te streng. “We hebben genoeg regels en we zitten niet te wachten op nog meer regels”, zegt Van Veen in de raadsvergadering.

CDA-raadslid Sjaak van Veen over het bomenbeleidsplan in Zoeterwoude.

 

Duurzaamheid Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×